Vælg en side

Overvægt er desværre et stigende problem for såvel den danske befolkning som dens firbenede venner. Andelen af overvægtige kæledyr stiger og dermed også de sygdomme der følger med.

Her kan blandt andet nævnes gigt, sukkersyge, organproblemer samt mave-tarmproblemer.

”Jo tykkere hunden eller katten er, jo mere slider det på dens krop” fortæller dyrlæge Finn Jørgensen fra VetFamily, Danmarks største sammenslutning af dyreklinikker.  ”Vi ser dem hver dag i vores arbejde, og det kan være svært at gøre klart for en omsorgsfuld og kærlig hunde- eller katteejer at al den gode mad, de giver deres dyr, faktisk er skadeligt. Omsorg er meget ofte forbundet med at spise, og vi vil alle sammen gerne være gode ved vores dyr”

Dyr defineres som decideret overvægtige, når de vejer 15 % over deres normalvægt. Det svarer til at en mellemstor hund med en idealvægt på 25 kg er nået op på 28,75 kg. Eller at huskatten vejer 500g for meget. Det syner ikke meget på vægten, men i forhold til hundens kropsmasse, er det rigtigt meget.

”Når først dyret er blevet rigtig tykt, er det svært at få den slanket. Det er langt bedre at holde vægten nede”, fortæller dyrlæge xxx. ”Det er vigtigt at lægge mærke til, om vægten begynder at snige sig opad. Man kan ikke altid tage dyrets appetit for gode varer, for specielt hunde er fra naturens side designet til at spise, når der er mad for så i andre perioder at måtte klare sig uden føde.  Mange hunde bliver principielt aldrig mætte. Tag blot en race som labrador retriever, der er kendt for sin madglæde. Hunde med de egenskaber kan risikere at spise sig ihjel, hvis de får muligheden for det. Andre hunde spiser mindre og kan sågar have mad stående fremme hele tiden uden at blive tykke. Det gælder om at kende sin hund og dens appetit” slutter dyrlæge Finn Jørgensen.

Sådan slanker du bedst dit kæledyr så den får et langt og sundt liv,

Der er to veje til vægttab, hvis din hund eller kat er blevet for tyk:

  • Lavere energiindtag
  • Mere motion

Hunden eller katten kan enten få færre kalorier ved at indtage en mindre mængde mad af sædvanlig slags eller ved at spise slankefoder. Slankefoder er et fuldfoder sammensat således det har færre kalorier (typisk sænkes fedtprocenten i foderet) og flere fibre, så dyret stadig har en chance for at føle sig mæt.

Mere motion drejer sig om flere gåture, mere leg, løbeture, svømmeture – kun fantasien sætter grænser. For kattens vedkommende drejer det sig om at give den flere muligheder for aktivitet. For en indekat handler det meget om leg og steder, den kan klatre og boltre sig. Motion kan ikke blot forlænge livet, men også livskvaliteten hos dit kæledyr.

Dyrlægekæden, VetFamily tilbyder sit eget VetPro slankefoder til hunde og katte.

VetPro slankefoder er et fuldfoder af meget høj kvalitet, som hjælper hunden eller katten med at slanke sig samtidig med at den opnår en god mæthedsfølelse. Foderet bygger på videnskabelig forskning om blandt andet optagelighed af forskellige former fedt, og dermed kan den slankende effekt af foderet være endnu større idet hunde ikke optager alt fedtet, men lader en del af det passerer.