Dyrenesbutik
TIL SHOPPEN
  • HUND
  • KAT
  • FODER
  • SENIOR
  • VÆGTTAB
  • LOPPER
  • DIVERSE
    • KOSTTILSKUD
    • PLEJE
Dyrenesbutik
No Result
View All Result
Home HUND

Huskeregler til kør selv ferie med din hund

kør selv ferie med hund
Share on FacebookShare on Twitter

Sommerferien er en fantastisk tid til at tilbringe kvalitetstid med familien, og for mange mennesker inkluderer familien også deres elskede kæledyr. Uanset om du har en hund, kat eller et andet kæledyr, kan du skabe uforglemmelige oplevelser sammen på ferien.

Når du planlægger din kør selv ferie med hund eller kat, er det vigtigt at være ude i god tid og tage nogle forholdsregler for at sikre en sikker og behagelig rejse for både dig og dit kæledyr.

Blandt andet bør du være opmærksom på, at ikke alle EU-lande stiller samme krav til fastspænding af dyr under transport.

Der er mange måder at rejse med sin hund eller kat på, men den mest populære rejseform er kør selv ferie.

Indholdsfortegnelse

  • Gode tips til kør selv ferie med din hund eller kat
  • Krav til fastspænding af kæledyr i bilen
  • Valg af transportbur til kør selv ferien
    • Du finder kvalitets transportbure til bilferien.
  • Generelle indrejseregler for kæledyr i EU-lande
    • 1. Mikrochip og registrering
    • 2. Alder
    • 3. Rabies vaccination
    • 4. Ormebehandling
    • 5. EU pas
    • 6. Særlige krav og restriktioner

Gode tips til kør selv ferie med din hund eller kat

Forberedelse er nøglen
Planlægger du at tage på kør selv-ferie med din hund til sommer, er det en god ide at forberede sig til turen i god tid. Tag dit kæledyr med til dyrlægen for en sundhedsundersøgelse og sørg for, at alle vaccinationer er plads og noteret korrekt i kæledyrspasset.

Tager dit dyr nogen form for medicin, er det vigtigt at medbringe nok til hele rejsen. Reglerne for udskrivning af medicin kan variere fra land til land, og det kan være en bekostelig affære, at skulle have ordineret medicin fra en ny dyrlæge.

 

Overnatningssteder, der byder kæledyr velkomne
Book dine overnatninger I god tid og sørg for at undersøge om de tillader kæledyr på værelserne. Der findes heldigvis mange hoteller, ferieboliger og campingpladser som har kæledyrsvenlige faciliteter mod betaling af et lille ekstra gebyr.

Forsyninger
Forbered alle de nødvendige forsyninger og udstyr, herunder mad, vandskåle, snor, sele, prutteposer, medicin, plejeudstyr, tæpper og legetøj. Det er en god ide at medbringe en førstehjælpskasse, der er specielt designet til kæledyr, for at kunne håndtere mindre skader eller sygdomme undervejs. Du kan med fordel også medbringe et solnet til bilen, som giver skygge og luft til dyret.

 

Tid til pause og motion
Undervejs på din bilferie er det vigtigt at indlægge pauser til dit kæledyr, hvor det kan få vand, mad, kæl, gå på toilettet og strække benene ordentligt ud. Indlæg stop regelmæssigt på din rute og gør det til en hyggelig ting.

Undgå at efterlade dit kæledyr i en parkeret bil under høje temperaturer, da dette kan være livsfarligt for dem.

Ved høje temperature, kan det stærkt anbefales at blande Aptus Nutrisal pulver op i drikkeflasken. Produktet bidrage med energi og elektrolytter til at opretholde væskebalancen i kroppen.

 

Rejsetransport og sikkerhed
Når det kommer til transport, skal du vælge den mest behagelige og sikre metode for dit kæledyr. I Danmark kan hunde fastspændes ved brug af en speciel hundesikkerhedssele der fastspændes i bilens sele, i en godkendt transportkasse eller i bilens bagagerum ved brug af sikkerhedsgitter. Katte og mindre kæledyr bør altid transporteres i en sikker transportkasse. Sørg for at gøre dit kæledyrs transportområde komfortabelt med en blød pude eller tæppe og evt. lidt legetøj for at holde det roligt og afslappet på turen.
Du kan finde sikkerhedsseler til hunde her.

bilsele hund

Krav til fastspænding af kæledyr i bilen

Selvom du kun har planer om at bevæge dig i lande indenfor EU og Skandinavien, kan der være forskel på de færdselsmæssige krav til fastspænding af dyr under transport.

I Danmark og Norge er det ikke et lovkrav, at hunde og katte er fastspændt under kørsel. I følge den danske færdselslov § 82 skal føreren have fuldt udsyn, og kunne manøvrere køretøjet tiltrækkeligt uden at personer eller gods er i vejen. Dette vil sige, at du for eksempel ikke må have en stor hund siddende på skødet imens du kører bil, men den må gerne sidde løst på for- eller bagsædet, hvis den forholder sig i ro.

 

Det anbefales dog, at hunden enten transporteres i et bur, fastspændt eller bag et gitter både for dyrets, men også for passagerernes skyld, skulle der ske en ulykke.

 

Sverige stiller særlige krav til hvordan dyret skal være sikret under kørsel. Dyret skal sikres enten ved hjælp af en speciel sikkerhedssele eller placeret i et bur. Her betragtes et gitter ikke som en godkendt løsning. Der stilles ydermere særlige krav til burets størrelse.

 

Størrelsen på buret fastsættes ud fra dyrets mål:

  • Burets længde skal minimum være hundens længde fra snude til sædeknogler i stående stilling ganget med 1,10.
  • Burets bredde skal minimum være hundens brystbredde gange 2,5. Hunden skal derudover kunne ligge sig ned og vende sig uhindret.
  • Burets højde skal svare til højden over hundens isse i den stilling, hvor den er højest.
  • Burets tag må højest være 5% kortere end burets bund længde.
  • Skal flere hunde sidde i samme bur, skal burets bredde øges for hver hund med brystbredden for den største hund.

Overholdes de ovenstående regler ikke, kan det resultere i en bøde.

Skal du køre igennem Tyskland, skal du være opmærksom på, at de ligesom Sverige har forbud mod at have hunden løst i bilen og selvom den er fastspændt med en godkendt sikkerhedssele må den ikke sidde på forsædet.

 

Der er altså forskel på færdselsreglerne vedrørende transport af kæledyr, selvom du blot besøger omkringliggende land. Vil du være sikker på at overholde samtlige færdselsregler indenfor alle EU-lande og Skandinavien, skal du transportere dit kæledyr i et godkendt fastmonteret bur, eller ved hjælp af en speciel sikkerhedssele monteret på bagsædet.

Valg af transportbur til kør selv ferien


Selvom færdsels- og trafiksikkerhedsreglerne varierer fra et EU-land til et andet, er der mange fællesregler som gælder. EU har fastsat specifikke standarder og krav for transportbure til dyr for at sikre deres og medpassagerernes sikkerhed under transport.

Disse standarder omfatter dimensioner, ventilation, materialets kvalitet og låsesystemet.

Når du køber et transport bur til din hund, skal du sikre dig, at det opfylder de relevante EU-standarder. Det er vigtigt, at vælge den rette størrelse bur, som passer til din hunds størrelse, og som giver tilstrækkelig plads til at hunden kan bevæge sig rundt og ligge behageligt ned.

Buret skal fastmonteres korrekt, så det ikke kan bevæge sig under kørslen og ved hårde opbremsninger.

Husk altid, at specifikke nationale regler kan variere lidt fra land til land, på trods af at være et EU-land. Dobbelttjek altid de gældende regler og lokale krav i det land som du planlægger at rejse til.

Vi har også skrevet et lille blogindlæg, hvor vi giver råd til, hvad du skal være obs på i sommervarmen, bl.a. hvordan du nedkøler dit kæledyr og symptomer på dehydrering.

 

Du finder kvalitets transportbure til bilferien.

4pets PRO hundebure: Stærkt og solidt bur til montering i bagagerum, som er crash tested af det tyske akkrediteret testhus TÜV SÜD.

Skudo bur til katte og små hunde: IATA godkendt transport bur godkendt til både fly- og bilrejser:

4pets Caree bilbur: ISOFIX monterbart transport bur, crash tested af TÜV SÜD:

bilferie med hund

Generelle indrejseregler for kæledyr i EU-lande

EU har fastsat specifikke regler for at sikre sundheden og sikkerheden for ikke-kommercielle kæledyr, der rejser mellem medlemslandene.

 

1. Mikrochip og registrering

Før du rejser, skal dit kæledyr være mikrochippet med en ISO-kompatibel chip (11784 eller 11785) eller have en letlæselig tatovering (som er lavet inden d. 3. juli 2011). Mikrochippen skal være indsat, før eller på samme tid som rabiesvaccinationen. Udover dette skal mikrochippen registreres i et kæledyrsregister for eksempel Dansk hunderegister.

 

2. Alder

Dyret skal minimum være 3 måneder gammel ved indrejse.

 

3. Rabies vaccination

Dit kæledyr skal være vaccineret mod rabies. Vaccinationen skal være gyldig og administreret efter indførelsen af mikrochippen. Gyldighedsperioden af rabiesvaccinationen skal markeres i kæledyrspasset samt vaccinens serienummer. Vær opmærksom på, at vaccinen skal være foretaget minimum 21 dage inden afrejse, hvis det er første gang dyret vaccineres.

 

4. Ormebehandling

Visse lande kræver at dyret er behandlet for bændelormen Echinococcus multilocularis 24-120 timer inden indrejse (varierer fra land til land). Dette gælder landene Finland, Irland, Malta, Norge, Storbritannien og Nordirland.

 

5. EU pas

Alle kæledyr skal have et EU-pas eller et sundhedscertifikat (hvis du rejser fra et ikke EU-land), som udstedes af en autoriseret dyrlæge. Kæledyrspasset indeholder vigtige oplysninger om dit kæledyr, herunder mikrochipnummer, rabiesvaccination, ormekur og andre relevante oplysninger.

 

6. Særlige krav og restriktioner

Nogle EU-lande kan have særlige krav og restriktioner, især for visse racer eller krydsninger. Det er vigtigt, at undersøge de specifikke regler og krav for hvert land du planlægger at besøge, inden du rejser. Kontakt den relevante ambassade eller besøg det nationale veterinær- eller landbrugsministeriums hjemmeside for oplysninger herom.

 

Kør selv ferie med hund bringer mange fordele og skaber en dybere forbindelse mellem dig og dit kæledyr. Det er en chance for at tilbringe kvalitetstid sammen, udforske nye steder og skabe mindeværdige øjeblikke. Så længe du er i god tid med planlægningen og tager de nødvendige foranstaltninger, er det ingen sag at rejse med sin firbenet ven.

 

Rigtig god ferie!

 

 

Skrevet af: Simone L. B. Rosenhagen, Aut. Veterinærsygeplejerske og Vet. Med. Stud.

Related Posts

hund kastanjer
HUND

Kastanjer og agern er giftige for din hund

29. september 2023
Hvepsestik & bistik hos hund og kat
HUND

Hvepsestik & bistik hos hund og kat

4. september 2023
Har du en kræsen hund?
HUND

Har du en kræsen hund?

31. juli 2023
kølemåtte hund
HUND

Sådan holder du din hunds kropstemperatur sund i varmen!

3. juli 2023
trimning af din hund
HUND

Guide til trimning af din hund

20. juni 2023
hundhuleproblemer hund
HUND

Mundhuleproblemer hos hund

26. oktober 2022
Indlæs mere

Debat om post

POPULÆRT

hunde i løbetid

Løbetid hos hund – Alt du skal vide!

21. februar 2023
giftige planter

Disse planter er giftige for hunde og katte

21. februar 2023
Hvorfor kaster min hund op?

Hvorfor kaster min hund op?

21. februar 2023
Fælder din hund meget? Få hjælpen her

Fælder din hund meget? Få hjælpen her

22. april 2022
Tips til Ny kattekilling

Ny kattekilling? Her får du dyrlægens gode råd til nye katteejere

30. marts 2022

VORES VALG TIL DIG

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse hos hund

8. april 2022
kat-ferie

Rejse med kat

30. marts 2022
Lopper og flåter

Forebyggelse af lopper og flåter

9. april 2023
Hund-der-kloer

Lopper hos hund og kat

30. marts 2022

KONTAKT OS

AniCura dyrenesbutik.dk

Marielundvej 46 C
2730 Herlev
Tlf.: +45 70 27 07 01
netbutik@anicura.dk

CVR nr.: 25 70 64 55

Seneste artikler

  • Kastanjer og agern er giftige for din hund
  • Hvepsestik & bistik hos hund og kat
  • Er din kat kræsen?
  • Har du en kræsen hund?

© 2022 Dyrenesbutik.dk

No Result
View All Result
  • HUND
  • KAT
  • FODER
  • SENIOR
  • VÆGTTAB
  • LOPPER
  • DIVERSE
    • KOSTTILSKUD
    • PLEJE

© 2022 Dyrenesbutik.dk